Σκοπός του Προγράμματος
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες ώστε να δραστηριοποιούνται ως ειδικοί στους ακόλουθους τομείς:
- Οργάνωση και διαχείριση αμπελοοινικών επιχειρήσεων
- Ίδρυση και λειτουργία εργαστηρίων γευσιγνωσίας οίνων και αλκοολούχων ποτών και εργαστηρίων αναλύσεων.
- Οργάνωση οινοποιείων και επιχειρήσεων αποσταγματοποιίας και ζυθοποιίας
- Συσκευασία, αποθήκευση, συντήρηση, διακίνηση και εμπορία οίνων και αλκοολούχων ποτών
- Παραγωγή, επεξεργασία, διασφάλιση ποιότητας, καταλληλότητας αμπελοοινικών προϊόντων
- Τεχνική υποστήριξη θεμάτων που σχετίζονται με αμπελοοινική νομοθεσία
- Εκπόνηση μελετών εγκατάστασης και καλλιέργειας αμπελώνων
- Συμβουλευτική διαχείριση παραγωγικών αμπελώνων και φυτωρίων αμπέλου.